Elektronická média a jejich využití pro nation branding na příkladu českého národního portálu - Králová, Lucie (2018)
Tato diplomová práce se zaměřuje na problematiku digitální diplomacie, která je součástí veřejné diplomacie. Jedná se o moderní disciplínu, která je spojena s využíváním online (internetových) médií a nástrojů. Digitální technologie umožňují rychlý přenos velkého objemu dat a potenciální zásah širokého obecenstva. Tato práce se potýká hlavně s využitím online médií pro účely nation brandingu – tvorby a spravování značky (image) státu, a to zejména v zahraničí. Stát lze v online prostředí propagovat mnoha způsoby, které budou v práci popsány. Hlavním příkladem využití online médií pro nation branding jsou v této práci národní portály. Jsou popsány tři příklady dobře fungujícího národního portálu, ze kterých jsou stanovena kritéria pro jejich hodnocení. Ta jsou následně použita pro ohodnocení kvality a funkčnosti českého národního portálu Czech.cz. Cílem práce je stanovit doporučení pro jeho zlepšení.