Vstup české firmy na čínský trh - Rakowská, Petra; Khelerová, Vladimíra, 1961-; Vojtíšek, Zdeněk; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Diplomová práce se zabývá vstupem české společnosti, konkrétně firmy Opavia - LU, s.r.o., na čínský trh. Cílem této práce je vypracovat podnikatelský plán a navrhnout jednotlivé kroky směřující k penetraci čínského trhu cukrovinek, jakožto i vhodnou strategii v rámci marketingového mixu. Strategie je navržena na základě získaných teoretických poznatků, které jsou obsahem zejména teoretické části této práce. Diplomová práce je členěna do tří kapitol. První kapitola je věnována základním poznatkům o vybrané zemi - její ekonomické a politické situaci, kultuře a demografii, geografickým aspektům, zapojení do mezinárodního obchodu a podnikatelskému prostředí. Druhá kapitola obsahuje základní teoretické informace o možných důvodech a formách podnikání, strategickém plánování včetně analýz vnitřního a vnějšího prostředí a vlivu kultury na obchodní spolupráci. Poslední kapitola seznamuje čtenáře s vybranou společností a jejím produktovým portfolime. Také obsahuje samotný podnikatelský plán, tedy návrh dílčích kroků a vhodné strategie penetrace čínského trhu sušenek společností Opavia, přičemž zvoleným sortimentem pro expanzi jsou tradiční lázeňské oplatky Kolonáda.
Vedoucí práce: Vladimíra Khelerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses