Harmonizace práce a osobního života : pohled žen ve společnosti Mary Kay - Lhotová, Andrea; Pauknerová, Daniela, 1970-; Franková, Emilie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2018)
Diplomová práce analyzuje nahlížení jedenácti žen na životní harmonizaci ve společnosti Mary Kay, se zaměřením na detekci ovlivňujících faktorů a následné vyvození zlepšujících doporučení pro zaměstnavatele, za účelem optimalizace podpory harmonizace a s tím souvisejících přínosů pro obě strany. S využitím polostrukturovaných hloubkových rozhovorů bylo zjištěno, že mezi nejvýznamněji působící faktory patří pracovní doba, zvláště možnost flexibility, také filozofie společnosti a z ní vycházející politika podporující harmonizaci, směřující nejen k podpoře rodiny. Dále bylo zjištěno, že ženy prostřednictvím několika strategií samy přispívají k harmonizaci svého života. Důležitá je pro ně naplňující práce, vlastní nezávislost, včasný odchod domů a určité volno vyhraněné také sobě samým. Ženy vnímají svůj život převážně jako harmonizovaný. Mary Kay je činí spokojenými a to se promítá také do jejich osobního života.
Vedoucí práce: Daniela Pauknerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses