Využití prostředků z fondů EU ve vybrané firmě. - Nushiová, Suzana (2018)
Cílem diplomové práce je analýza využívání EU fondů ve zvoleném zdravotnickém zařízení. V práci je věnována pozornost zevrubné analýze proběhlých projektů v nemocničním zařízení. Jedná se celkem o čtyři projekty zaměřené na nákup a obnovu zdravotnického vybavení, přičemž jeden z nich je teprve v realizaci. V analýze jsou zahrnuty charakteristiky projektů, finanční kalkulace a hodnocení úspěšnosti realizace, které bylo konzultováno s odpovědnými zaměstnanci zařízení. Komparace těchto projektů umožňuje rovněž srovnání dvou programových období a různých operačních programů, které byly zprostředkovateli projektů. V návaznosti na aktivity zdravotnického zařízení v oblasti fondů EU byl v rámci práce vypracován vlastní projektový návrh, který by mohlo zařízení prakticky využít a zlepšit tak nejen kvalitu poskytovaných služeb, ale také díky němu získat pozitivnější hodnocení z řad veřejnosti. Na popsaném příkladu konkrétního zdravotnického zařízení se práce zároveň snaží dosvědčit, jak významnou úlohu evropské fondy ve zdravotnictví hrají.