Ocenění podniku společnosti Chodovar s.r.o. tržní hodnotou - Dubenský, Jiří (2018)
Cílem diplomové práce „Ocenění podniku společnosti Chodovar s.r.o. tržní hodnotou“ je ocenění podniku CHODOVAR spol. s r.o. na bázi tržní hodnoty k datu ocenění 1. 1. 2017. Po představení Oceňovaného podniku je provedena strategická analýza pro každý relevantní trh zvlášť a finanční analýza. Poté následuje vyčlenění provozně nutného majetku a analýza a prognóza generátorů hodnoty, jejichž výsledkem je finanční plán. Nakonec je přistoupeno k samotnému ocenění, které je provedeno výnosovou metodou ve variantě DCF Entity pro jednotlivé varianty predikce tržeb. Vedle výnosové metody je aplikována metoda odvětvových multiplikátorů, a to ve třech variantách dle původu tržních dat. Závěrem práce je porovnání výsledných hodnot a určení intervalu ocenění.