Process Mining a jeho možnosti využití v podniku - Adamec, Luděk; Pour, Jan; Legát, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2018)
Diplomová práce pojednává o problematice Process Miningu jako relativně nové disciplíně přemosťující mezeru mezi Process Science a Data Science. Hlavním cílem práce je analýza a zhodnocení možností uplatnění Process Miningu v podnikové praxi. Za tímto cílem se skrývá teoretické přiblížení tématu spočívající v analýze obecných principů, vymezení postavení Process Miningu vůči dalším souvisejícím disciplínám a praktická ukázka.Realizace praktické části práce spočívá v analýze prostředí energetické společnosti a následné implementaci pilotního řešení Process Miningu. Projekt je zaměřen na rekonstrukci procesu nákupu na základě dat ukládaných do logu událostí v podnikovém informačním systému SAP. Projekt se skládá ze čtyř hlavních fází, kterými jsou analýza požadavků, extrakce dat, datové analýzy a interpretace výsledků.Hlavním výstupem projektu a diplomové práce je pilotní řešení obsahující rekonstruovaný a vizualizovaný proces nákupu dodaný v přehledném dashboardu. Energetická společnost realizací projektu získává účinný nástroj pro sledování procesu z několika dimenzí, na jejichž základě proces může efektivně řídit, měřit a optimalizovat.
Vedoucí práce: Jan Pour
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses