Internet věcí v restauračním provozu - Varga, Ervin (2018)
Diplomová práce se zabývá popisem technologie internet věcí, shrnuje současné technologické možnosti a rozsah tohoto relativně nového trendu v různých odvětvích, jako je například zdravotnictví nebo zemědělství. Práce se nejvíce zaměřuje na analýzu současného stavu restaurací v České republice a hledá způsoby, jak by bylo možné implementovat internet věcí do restauračního provozu.Pomocí této analýzy jsou vypsaná možná zařízení, která je možná v současné době aplikovat v plném provozu restaurace. Zároveň také práce popisuje jejich potenciální hrozby. Celkovým výstupem práce je koncept chytré restaurace, která by za pomocí změny procesu dokázala zefektivnit celkovou práci zaměstnanců, snížit celkovou čekací dobu zákazníků a také dokázala minimalizovat náklady. Výstupem této práce je také návrh na úpravy jedné z vybraných restaurací.