Analýza a zefektivnění marketingové komunikace na B2B trhu firmy ACER - C.S. - Šváchová, Ester; Tahal, Radek, 1970-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2018)
Předmětem diplomové práce je analýza a následné zefektivnění marketingové komunikace vybrané dřevozpracující společnosti ACER – C.S., spol. s r.o., která obchoduje na trhu B2B. Nejprve se práce věnuje analýze současné situace, která pomáhá odhalit slabé stránky. Následně se zabývá optimalizací komunikačních nástrojů směrem k velmi úzkému segmentu cílových zákazníků. Na základě teoretických informací, sekundárních dat, ale i primárního výzkumu jsou doporučeny kroky pro zefektivnění jednotlivých komunikačních nástrojů. Primární výzkum byl zpracován ve formě PAPI a zúčastnilo se ho celkem 178 respondentů (většina z nich jsou truhláři). Právě oni jsou klíčovým zdrojem pro nastavení vhodných nástrojů a proto je zároveň potřeba jim věnovat zvýšenou pozornost. Cílem práce je vysvětlení a zdůraznění důležitosti faktu, že efektivní marketingová komunikace patří mezi hlavní aktivity, pomocí kterých firma bude schopna udržet či dosáhnout ještě lepšího postavení na trhu a zajistit si tak stabilní konkurenční výhodu. Hlavním cílem je pak konkretizování komunikačních nástrojů, které jsou pro B2B firmu ACER vhodné.
Vedoucí práce: Radek Tahal
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses