Redesign informační architektury webové stránky Fakulty informatiky a statistiky - Urbánková, Lucie; Vondra, Zdeněk; Voldřich, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2018)
Diplomová práce se zabývá tím, jak za pomoci Garrettova přístupu a designu zaměřeného na uživatele vytvořit webovou stránku Fakulty informatiky a statistiky (FIS) uživatelsky přívětivější. Jako cílová skupina byli vybráni uchazeči o bakalářské studium, neboť jejich počty dlouhodobě klesají a jejich zájem o studium na fakultě je klíčový. Cílem diplomové práce bylo pomocí uživatelského výzkumu zjistit, jaké informace uchazeči o bakalářské studium vyhledávají na webových stránkách FIS, na základě tohoto zjištění navrhnout informační architekturu sekce „zájemci o studiu“ a otestovat, zda odpovídá potřebám cílové skupiny. Při vypracování diplomové práce byly použity následující metody: analýza obsahu webových stránek, polostrukturované rozhovory s uchazeči o studium, syntéza informací, card sorting, uživatelské testování a pozorování. Výsledkem je prototyp webových stránek FIS otestovaný studenty gymnázia. Dílčí výstupy se skládají z identifikace témat vyhledávaných uchazeči o studium, nové informační architektury, flow diagramů a doporučení ohledně struktury a obsahu webových stránek.
Vedoucí práce: Zdeněk Vondra
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses