Analýza cen nemovitostí v ČR pomocí panelových dat - Tvrdíková, Tereza; Formánek, Tomáš; Georgiev, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2018)
Diplomová práce se věnuje analýze cen nemovitostí v České republice. Cílem je najít determinanty ovlivňující cenu bytů a rodinných domů a tyto dva trhy navzájem porovnat. Jako vysvětlující proměnné byly použity základní makroekonomické a demografické ukazatele (nezaměstnanost, průměrná mzda, HDP, atd.). K analýze byly použity vybrané metody, vhodné pro panelová data (metoda sloučené regrese, model s fixními a náhodnými efekty).
Vedoucí práce: Tomáš Formánek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonometrie a operační výzkum [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses