Marketingová strategie pro startup - Koucký, Lukáš (2018)
V České republice má téměř milion obyvatel dluhy po splatnosti a ročně z nich 21 tisíc vyhlásí osobní bankrot. Projekt popsaný v této práci se na zmíněné obyvatele zaměřuje a prostřednictvím prezentace všech možných řešení včetně jejich výhod a nevýhod se snaží zvýšit finanční povědomí.Cílem práce je pro tento projekt navrhnout optimální marketingovou strategii. Na základě analýzy trhu a vytyčených cílů je marketingová strategie navržena a následně testována v rámci pilotního provozu. Analýza výsledků kampaní v rámci jednotlivých marketingových kanálů ukázala zájem o takovýto produkt ale zároveň i potřebu korekce.Například malá viditelnost, příliš složitá prezentace a forma komunikace. Z toho vyplývá potřeba přepracovat webovou prezentaci a komunikaci, zapracovat na viditelnosti v médiích a docílit přirozeného šíření vytvořeného obsahu. V průběhu celého projektu by pak mělo docházet k nepřetržité optimalizaci jednotlivých kampaní.