Využití průběžné integrace Business Intelligence ve firmě DHL IT Services - Kubák, Adam (2018)
Hlavním cílem diplomové práce je navrhnout implementaci nástroje průběžné integrace v oddělení Business Intelligence ve firmě DHL IT Services. Dílčím cílem je porovnání dostupných řešení na trhu a vybrání toho nejvhodnějšího pro následné nasazení. Teoretická část se zaobírá oblastí agilních metodik vývoje a popisuje jejich přidanou hodnotu v porovnání s tradičními metodikami vodopádového typu. V návaznosti na to jsou představena specifika odvětví Business Intelligence a jsou nastíněny možnosti konkrétního využití nástrojů průběžné integrace. V praktické části je blíže představeno oddělení, kde má být řešení implementováno. Na základě porovnání je vybráno nejvhodnější řešení a dále je popsán detailní postup jeho zavedení. Závěrem je vytvořen nový způsob řízení procesu vývoje, který vyplývá z navržené implementace. Hlavním přínosem práce je vytvoření funkčního návrhu na zavedení průběžné integrace v Business Intelligence na základě teoretických i praktických poznatků.