Analýza sociálních sítí a jejich využití pro marketingové účely s implementací reklamní kampaně - Takács, Michal (2018)
Tato diplomová práce se zabývá analýzou sociálních sítí, jejich využití pro marketingové účely a implementací reklamní kampaně konkrétní jazykové agentury, která zprostředkovává nejen studijní jazykové pobyty po celém světě, ale také pracovní výměnné pobyty. Cílem je analyzovat konkrétní sociální sítě a zhodnotit současnou využitelnost sociálních sítí jak na českém internetu, tak v cestovní jazykové agentuře konkrétní společnosti. Implementovat reklamní kampaň a navrhnout případné změny a doporučení. Nejprve je charakterizován internetový marketing, jeho nástroje, jednotlivé sociální sítě a média, dále je zpracovaná statistika využitelnosti sociálních sítí v ČR, výhody a nevýhody sociálních sítí a v neposlední řadě přínosy sociálních sítí v podnikání a následně je teoreticky popsána také práce s daty.Praktická část je zaměřena na jednotlivé moderní sociální sítě, podrobnou analýzu a zabývá se již konkrétní společností. První část je věnovaná analýze využitelnosti současného stavu sociálních sítí a analýze jazykové agentury. V druhé části jsou demograficky a statisticky analyzované jednotlivé sociální sítě a v neposlední radě kompletně naimplementovaná reklamní kampaň. V závěru celé práce jsou diskutovány výsledky a doporučené změny ke zlepšení viditelnosti a budoucnost agentury na sociálních sítích.