Vytvoření realtime webové aplikace pomocí frameworků ReactJS a Laravel - Haška, David (2018)
Tato diplomová práce se zabývá vytvořením webové aplikace pro objednávání materiálu od dodavatele se zpracováním v reálném čase za pomocí frameworků ReactJS a Laravel. Pomocí analýzy existujících řešení a rešerše informací pro tvorbu takovéto aplikace je proveden návrh celé aplikace. Na základě tohoto návrhu je postupně popisován způsob implementace takovéto aplikace do reál-ného prostředí. Práce je rozdělena do tří základních celků. První z nich je popis metodiky práce, kde je podrobně popsáno, jaké metody jsou použity pro splnění cílů této práce. Druhý celek je teoretická část, kde jsou popsány základy webo-vých aplikací. Webové aplikace zpracovávají a zobrazují data v reálném čase pro všechny instance této aplikace a pak také popis nástrojů, které jsou použity při tvorbě samotné aplikace, což je v tomto případě třeba framework ReactJS nebo framework Laravel. Třetí a poslední celek je praktická část, což je samotná tvorba aplikace za použití informací a nástrojů z předchozích dvou celků.