Analýza a návrh systému řízení výkonnosti eGovernmentu - Vančo, Pavel; Fortinová, Jana; Pour, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2018)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou eGovernmentu a služeb, které jsou v rámci eGovernmentu v České republice poskytovány. Cílem je analyzovat stavy a přístupy k řízení výkonnosti eGovernmentu veřejné správy. Z této analýzy poté vychází návrh řešení řízení výkonnosti eGovernmentu.Na začátku této práce je nejprve je charakterizován pojem eGovernment a jeho činnosti a oblasti. Dále je eGovernment vymezen podle různých definic a následně jsou popsány jeho základní charakteristiky v České republice. V této kapitole jsou také vybrány a blíže specifikovány služby eGovernemtu v České republice.Další část je zaměřena na analýzu stavů a přístupů k řízení výkonnosti eGovernmentu. V analytické části je představeno mezinárodní srovnávání spolupráce České republiky a Evropské Unie. Poté je popsán strategický rámec rozvoje veřejné správy České republiky. V první části jsou analyzovány metody kvalitní veřejné správy, které jsou následně vyhodnoceny. Druhá část analýzy se zabývá využíváním informačních technologií ve veřejné správě v České republice a členských státech Evropské Unie.Poslední částí této práce je realizován návrh řešení řízení výkonnosti eGovernmentu, který využívá poznatků a metod získaných z analytické části. Závěrem této části práce je doporučení ke zlepšení řízení výkonnosti eGovernmentu.
Vedoucí práce: Jana Fortinová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses