Identifikace slabých a silných stránek makroekonomického vývoje Francie v letech 2000-2017 - Kellerová, Michaela (2018)
Cílem diplomové práce je vymezení silných a slabých stránek makroekonomickéhovývoje Francie v letech 2000-2017. Cíl je naplněn sledováním indikátorů vnější a vnitřnírovnováhy v předkrizovém období, během krize a také v období po ní. Zvláštní pozornost jevěnována reakci fiskální a monetární politiky na nastalou krizia porovnání s krizemiminulého století. V první části jsou vysvětleny teoretické souvislosti a nastíněny historickéaspekty. V praktické části dochází k analýze ekonomických indikátorů a porovnánís průměrem států EU či OECD. Hlavním výstupem práce je SWOT analýza, pomocí kteréjsou vymezeny silné a slabé stránky Francie, její možné příležitosti a hrozby.