Analýza technologie rozpoznávání emocí z obrazu a její aplikace - Každan, Michal; Basl, Josef, 1961-; Fortinová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2018)
Schopnost strojově získávat data o člověku, jeho emocích a chování v daný moment otevírá novou dimenzi do způsobu, jakým způsobem nabízet a evaluovat produkt podnikání. Zaměření této práce je téma emoční analýzy a její data získaná z obrazového vstupu, ať už se jedná o bezpečnostní kameru nebo o fotograf mobilního telefonu. Problematikou práce je aktuální nedostatek zdrojů k dané tématice vzhledem k její inovativní povaze. Zatímco se emoční analýza pomalu prodírá do všech nás obklopujících odvětví, povědomí o jejím růstu je stále mezi firmami i veřejností nízké a v důsledku toho i nedůvěryhodné. Cílem práce je z dostupných zdrojů metodicky shromáždit a porovnat údaje o možnostech této inovativní technologie a dodavatelů, kteří v současnosti jsou schopni svojí větev technologie emoční analýzy z obrazu poskytnout jako produkt. Výsledky práce jsou tabulky srovnání oblastí využití emoční analýzy z obrazu a dodavatelů spolu se sadami doporučení související s jejich možnostmi a kvalitativními rysy. Z těchto výsledků si čtenář odnese, jaké oblasti jsou perspektivní pro aplikace technologie emoční analýzy, jací dodavatelé poskytují jaký rozsah a kvalitu služeb, kteří z nich momentálně stagnují a od kterých lze v budoucnu čekat významný nástup.
Vedoucí práce: Josef Basl
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses