OCENĚNÍ SPOLEČNOSTI ŠKODA AUTO A.S. - Hnyková, Andrea; Smrčka, Luboš; Schönfeld, Jaroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2018)
Cílem této diplomové práce s názvem Ocenění společnosti ŠKODA AUTO a.s. je stanovení tržní hodnoty tohoto podniku k 1. lednu 2018 pro účely potenciálního prodeje 100% podílu nespecifikovanému kupujícímu. Teoreticky pojatá část práce poskytuje teoretický vhled do problematiky oceňovaní se zaměřením na metody oceňování podniku. Teoretický základ vychází převážně z bádání profesora Aswatha Damodarana a profesora Miloše Maříka. V prakticky pojaté části práce jsou veškeré poznatky aplikovány na společnost ŠKODA AUTO a.s. Po představení společnosti následuje tvorba podkladů pro ocenění – strategická analýza, finanční analýza a finanční plán. Samotné ocenění je stanoveno kombinací metody diskontovaných peněžních toků a metody odvětvových násobitelů. Pro srovnání je využita také metoda účetní hodnoty vlastního kapitálu na bázi historických cen prokazující nevhodnost majetkového ocenění u prosperujícího podniku.
Vedoucí práce: Luboš Smrčka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses