Vytvoření nástroje pro sledování chování klienta v internetovém bankovnictví - Švagr, Lukáš (2018)
Diplomová práce se zabývá tvorbou nástroje pro sledování chování klienta v internetovém bankovnictví. Cílem práce je provést celý proces tvorby reportu a jeho závěrečné představení. K jeho dosažení bylo potřeba splnění dílčích cílů, mezi než patří analýza informačních potřeb odběratelů reportu, vytvoření modelu dat, zpracování dat pro potřeby reportu a jeho prezentace. Této osnově přesně odpovídá praktická část práce. Ta je doplněna o teoretickou část, která se zabývá metodikou analýzy informačních potřeb, kde jsou mimo jiné rozebrány informační potřeby jednotlivých odběratelů výstupního reportu. Dále je popsána problematika designu informací, tedy způsoby, jakými je vhodné data v rámci reportu prezentovat a je prozkoumán reportovací nástroj SAS Visual Analytics. Výstupem diplomové práce je report, který může sloužit pro interní účely bankovní společnosti, nad jejímiž daty je report vytvořen.