Upravte vývojové prostředí BlueJ++ tak, aby lépe vyhovovalo požadavkům metodiky Architecture First - Chadim, Marek; Pecinovský, Rudolf, 1954-; Pavlíčková, Jarmila, 1969-2024; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2018)
Cílem této práce je navrhnout a následně vyvinout taková vylepšení vývojového prostředí BlueJ++, aby toto prostředí lépe vyhovovalo požadavkům metodiky Architecture First při výuce. První část práce je teoretická a jejím cílem je uvést čtenáře do řešené problematiky. Nejprve je zde popsán historický vývoj jednotlivých programovacích paradigmat, který vedl přes metodiku Objects First až ke vzniku metodiky Architecture First, která z ní vychází a k jejíž podpoře má tato práce přispět. Jsou zde popsány hlavní charakteristiky této metodiky, zdůvodněna volba vývojového prostředí BlueJ a vysvětleny důvody jeho vylepšování. Následuje popis výchozího stavu tohoto prostředí, z hlediska možností jeho interaktivního režimu. Na tento popis navazuje kapitola, ve které jsou navrhnuta všechna vylepšení, která je vhodné realizovat za účelem zlepšení podpory metodiky Architecture First v prostředí BlueJ++. Další část se věnuje podrobnému popisu všech realizovaných vylepšení z uživatelského hlediska. Na tu pak navazuje poslední část, která provedené úpravy popisuje z hlediska implementace.
Vedoucí práce: Rudolf Pecinovský
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses