Možnosti marketingovej orientácie na trhu kávovarov a spotrebiteľské vnímanie kávovarov - Hanzelyová, Veronika (2018)
Práca je rozdelená na tri časti: teoretickú, metodologickú a praktickú časť. Teoretická časť opisuje pojem segmentácia trhu, process segmentácie, metódy, prístupy segmnetácie. Ďalej teoretická časť obsahuje aj popis premenných, ktoré sa v segmentácii trhu využívajú. Metodologická časť opis prevádzaného sekundárneho a primárneho výskumu využitého v práci. V praktickej časti je popísaný trh kávovarov všeobecne, typy kávovarov a základné informácie o spoločnosti Nespresso, výrobcovi kapsulových kávovarov. Pre účely práce boli využité MML-TGI data, ktoré boli analyzované za pomocou programu Data Analyzer. Na analýz primárnych dat bol vytvorený kvantitatívny dotazník. Pomocou kontingenčnej tabuľky boli vypozorované hlavné charakteristiky vlastníkov kapsulových kávovarov a taktiež odlišnosti medzi nimi a majiteľmi automatických kávovarov. V závere práce sú rozpracované limitácie práce a marketingové odporúčania pre spoločnosť Nespresso. Cieľom tejto práce je identifikovať, charakterizovať a analyzovať majiteľov kapsulových kávovarov a zároveň nájsť odlišnosti medzi nimi a segmentom plnoautomatických kávovarov. Na základe výsledkov vytvoriť odporúčania pre firmu Nespresso.