Jak a kde zaujmout generaci mileniálů v rámci marketingové komunikace - Pleskačová, Monika (2018)
Práce se zabývá vhodnou marketingovou komunikací či jinými faktory, které by mohly mít vliv na zaujetí generace mileniálů. Cílem je současně i nalezení žádoucích komunikačních kanálů. Práce je psaná předně účelově pro budování značky. Ke zjištění potřebných informací byla využita data Market & Media & Lifestyle – Target Group Index za rok 2016 a posléze vlastní individuální hloubkové rozhovory. Výzkumným souborem jsou lidé narození v letech 1981-1996. V případě sekundárních dat se jedná o reprezentativní vzorek 2 238 českých mileniálů a pro kvalitativní šetření bylo vybráno 16 respondentů na základě pohlaví, životní fáze (rodič vs. bez závazků) a věku. Bylo zjištěno, že mileniálové jsou generací, která se odklání od pasivního přijetí marketingové komunikace k aktivnímu; více nad ní přemýšlí a vyžaduje upřímnou a otevřenou komunikaci. Zaujmout ji může i vtip, originalita a vizuální podoba reklamy (v návaznosti na mediatyp). Ačkoliv se význam tradičních médií (jako televize, rádio a tisk) vytrácí, stále tvoří důležitou část života generace mileniálů, je jen potřeba využít tradiční formy propagace netradičním způsobem.