Sociální síť pro efektivní komunikaci obcí a měst v ČR - Mwansová, Julietta (2018)
Cílem práce je vytvoření prototypu webové aplikace sociální sítě pro efektivní a jednoduchou komunikaci mezi pracovníky obecních úřadů obcí a měst v rámci České republiky. Webová aplikace sociální sítě umožňuje jednotlivým uživatelům sdílet informace, data, poznatky, legislativní otázky a další témata týkající se problematiky správy měst a obcí, a to zjednodušeně, přehledně a efektivně. Teoretická práce je zaměřena na definici základních pojmů, problematiku sociálních sítí, komunikaci měst a obcí v rámci České republiky a komunikaci mezi obyvateli a obecními úřady. Dále je popsaná a definovaná oblast User Experience Design. Vybrané metody jsou později použity při tvorbě prototypu.Hlavním záměrem praktické části je popsat a analyzovat základní požadavky pro aplikaci v podobě User Stories. Metody sběru základních požadavků je rozhovor se zainteresovanou osobou, sběr dat dotazníkem a hloubkový rozhovor s budoucími uživateli na obecním úřadě. V další fázi je návrh a tvorba interaktivního prototypu s pomocí poznatků a metod z oblasti User Experience Design. Výsledkem této práce je prototyp a jeho srovnání s jinými sociálními sítěmi. V závěru této bakalářské práce je návrh na další možné rozšíření prototypu aplikace.