Uživatelské procesy nad Apache Hadoop - Doležal, Ondřej; Karkošková, Soňa; Augustin, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2018)
Tato bakalářská práce se zabývá problémem automatizace uživatelských procesů nadframeworkem Apache Hadoop. První část práce je věnována teoretickému seznámení sframeworkem Apache Hadoop a jeho souborovým systémem HDFS.V následující části se práce zaměřuje na správu uživatelů na teoretické úrovni, popisujeuživatelské procesy spojené s frameworkem Apache Hadoop a poukazuje na možnost jejichautomatizace.Praktická část se věnuje implementaci automatizovaných skriptů v jazyce bash a grafickémurozhraní v jazyce php. To umožňuje jednodušší a rychlejší obsluhu i méně zkušenýmuživatelům platformy.Závěr práce je věnován celkovému shrnutí přínosů automatizace uživatelských procesů.
Vedoucí práce: Soňa Karkošková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses