Návrh a implementace vizuálního stylu pro městskou část Praha-Kolovraty. - Šimon, Martin (2018)
Cílem práce je vysvětlit, co je to vizuální styl, proč existuje, co je jeho obsahem a popsat rozdíly mezi vizuálním stylem firmy a města. Teoretická část práce se zabývá mapováním oblasti vizuální identity, jejich jednotlivých skupin a možnostmi užití. Popisuje celý proces vytvoření vizualního stylu od zadání až po samotnou realizaci. Definuje rozdíly ve zpracování vizuálního stylu společnosti a městské části obecně. Práce zahrnuje praktické ukázky identit vybraných měst a možnosti eventuálního zakomponování historických erbů a znaků v jejich vizuální identitě. Dále se zamýšlím nad otázkou relevance finančního ohodnocení za tvorbu jednotného vizuálního stylu. Práce obsahuje také vysvětlení problematiky vizuálního smogu. Praktická část prezentuje na ukázkách mnou vytvořený vizuální styl městské části Praha-Kolovraty, který je rozpracován na základě poznatků obsažených v této práci do tzv. sdílené identity.