Analýza přechodu obchodních aktivit z velkoobchodu na E-shop - Blažek, Martin (2018)
Tato bakalářská práce je zaměřena na analýzu přechodu velkoobchodních aktivit na E-shop z obchodního hlediska. Analýza je zpracována na společnost Juraj Copák. Cílem je charakteristika vnějšího a vnitřního prostředí společnosti a analyzování přínosů, které s sebou neslo zprovoznění E-shopu. Díky přímé účasti ve společnosti je práce postavená na konkrétních zkušenostech a nejdůležitějších věcech, které takový typ podnikání skýtá. První část práce je věnována teoretické charakteristice problematiky, dále je charakterizována samotná společnost. Následuje obsáhlá analytická část, která se nejprve zabývá využívanými typy E-shopů, které společnost vyzkoušela a především samotnou analýzou přechodu obchodních aktivit na E-shop, kdy je analyzována situace před a po, takže je možné vidět konkrétní přínosy E-shopu v podnikání. Součástí analýzy jsou i konkrétní formy podpory internetového prodeje. Tuto analýzu využije především management podniku, kdy je možné sledovat celou řadu ukazatelů a do budoucna je zlepšovat. Analýza je věrohodným obrázkem o podnikání v uplynulých letech a o úspěšnosti E-shopu podniku. Hlavním přínosem práce je analýza úspěšnosti zavedení E-shopu z obchodního hlediska, která by mohla pomoci nejen analyzovanému podniku.