Vznik moderní kaligrafie a její využití - Kaucký, Ondřej; Chabirova, Majja; Lebedová, Veronika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2018)
Tématem této bakalářské práce je vznik moderní kaligrafie a její využití, neboť se stává velice oblíbenou metodou a nachází uplatnění v mnoha projektech, ať již komerčních nebo osobních. Její rozmach je dán především její autentičností, neboť se jedná o ruční tvorbu. Teoretická část nejprve poskytne vhled do oborů zabývajících se tvorbou písma a základních pravidel využívaných i při tvorbě ručně psaného písma. Následuje historický vývoj kaligrafie až po její moderní formu včetně využívaných nástrojů, které jsou pro vznik její moderní formy podstatné. Dále se poté teoretická část zabývá oblastmi, kde je v současnosti moderní kaligrafie využívána a jak s ní jednotliví současní tvůrci pracují.Praktická část využívá získaných poznatků z části teoretické pro tvorbu vlastních výukových materiálů moderní kaligrafie pro širokou veřejnost a grafické designéry. Obsahuje vysvětlení jednotlivých principů nutných pro zvládnutí jedné z metod moderní kaligrafe – kaligrafie štětcové.Přínos této práce spočívá v přiblížení oboru moderní kaligrafie široké veřejnosti a zhotovení materiálů sloužících pro její výuku.
Vedoucí práce: Majja Chabirova
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby
Způsob přístupu: Internet
Keywords: multimédia v ekonomické praxi [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses