Analýza chování studentů vysokých škol na trhu práce - Rousová, Petra; Vltavská, Kristýna; Milatová, Pavla; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2018)
Diplomová práce se věnuje analýze chování studentů na trhu práce s vlivem zahraničních studijních pobytů podle šetření EUROSTUDENT VI. Hlavní náplní a cílem práce je nalezení faktorů ovlivňujících toto chování s použitím aktuálních vědeckých poznatků a statistických metod. Teoretická část práce se zaměřuje na situaci na trhu práce v České republice, vzdělávání a mezinárodní mobilitu studentů. Další část práce popisuje šetření EUROSTUDENT VI, jeho základní strukturu a popis dat z tohoto šetření. Poslední část teoretické pasáže obsahuje popis použitých metod – logistické regrese, rozhodovacích stromů a náhodných lesů. V analytické části je popsána výsledná analýza dat s výsledky a závěrečnou diskuzí. Analytická část práce je vypracovaná v programu R. Podle výsledků logistické regrese je potvrzeno, že studenti, kteří byli během studia na studijním pobytu, mají větší šance mít během semestru placenou práci. Mezi další faktory, které mají vliv na to mít placenou práci během semestru, jsou zařazeny obor studia, forma a program studia s vlivem věku a toho, jestli student měl placenou práci už před nástupem na vysokou školu.
Vedoucí práce: Kristýna Vltavská
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby
Způsob přístupu: Internet
Keywords: statistika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses