Algoritmické obchodování na burze s využitím umělých neuronových sítí - Slavík, Vítězslav (2018)
Tato práce se zabývá algoritmickým obchodováním pomocí umělých neuronových sítí na finančních datech devizového trhu. Hlavním cílem je vytvořit v jazyce Python model neuronové sítě, který predikuje budoucí vývoj zvoleného měnového páru. V první části práce jsou popsány teoretické termíny finančních trhů a způsobů, jak ho analyzovat. Druhá část práce představuje úvod do teorie neuronových sítí a rozebírá principy správného učení. V poslední části jsou popsány finanční data a navrženy algoritmické strategie zahrnující predikci neuronové sítě. Poté je popsána implementace modelu a následně jsou prezentovány výsledky automatizovaných strategií.