Reportingový nástroj Power BI z pohledu začínajícího vývojáře - Šímová, Nikol; Církovský, Tomáš; Maryška, Miloš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2018)
Cílem této práce je popsat čtenáři průběh tvorby reportů, či dashboardů v Self-Service Business Intelligence nástroji Power BI od společnosti Microsoft. V první části je popsána základní potřebná teorie z oblasti Business Intelligence, s detailnějším zaměřením na pojem reporting. Budou představeny nejpoužívanější reportingové nástroje, proces tvorby výstupu včetně základních pravidel pro návrh designu. Zbytek teoretické části se věnuje výše uvedenému programu Power BI a práci s ním. Nejdříve program blíže představí a vyzdvihne jeho výhody a nevýhody. V praktické části bude obecně popsán proces tvorby reportu v tomto nástroji, skládající se z přípravy a nahrání dat, úpravy dat, použití jazyka DAX, tvorby reportu, zveřejnění a tvorby dashboardu. Ve zbytku práce je celý výše zmíněný proces názorně demonstrován a detailně popsán na reálných datech české softwarové společnosti Avast, s využitím nejčastěji používaných funkcionalit, za účelem vytvoření dashboardu, pro vyhodnocení emailových kampaní.
Vedoucí práce: Tomáš Církovský
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses