Kontrola aktuálnosti lokální kopie PDF/A dokumentu - Fejer, Andrej (2018)
Tato bakalářská práce je zaměřena na návrh prototypu řešení, které je primárně určeno k usnadnění zjištění aktuálnosti a tím i validity obsahu lokálního dokumentu. Cílem práce je návrh prototypu řešení zjišťování aktuální platné verze dokumentu, který je vystaven ve formátu PDF/A v prostředí MS SharePoint serveru z lokální kopie dokumentu. Použitá metodika návrhu prototypu řešení je extrémní programování. V textu nejdříve blíže představen archivní formát PDF/A a prostředí MS SharePoint. Poté je stručně představena zvolená metodika a nasazena na řešený problém. Následují jednotlivé etapy životního cyklu metodiky a výsledné nasazení prototypu do reálného prostředí. Předposlední kapitola se věnuje dokumentaci vývoje prototypu řešení. Poslední kapitola je věnována uživatelským příručkám. Přínos této práce spočívá ve značném ulehčení zjišťování aktuální verze dokumentu umístěného na datovém uložišti SharePoint z jeho lokální kopie, při minimálních změnách ze strany tvůrců dokumentů.