Důsledky stárnutí obyvatelstva v oblasti financování zdravotní péče - Bernardová, Anna; Fiala, Tomáš, 1953-; Šimková, Martina, 1987-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2018)
Bakalářská práce se zabývá současným demografickým problémem, stárnutím obyvatelstva, a jeho dopadem na zdravotní systém v České republice a jeho financování. Práce popisuje současný zdravotní systém v České republice a dalších vybraných zemích. V práci jsou rozebrány možnosti financování zdravotních systémů. Dále je v práci popsán historický vývoj českého zdravotní systému současně s charakteristikou základních demografických trendů. Na základě projekce obyvatelstva ČR z roku 2013 je modelován vývoj příjmů a výdajů zdravotních pojišťoven a vývoj výdajů za tzv. státní pojištěnce. Na tomto základě jsou kvantifikovány důsledky stárnutí populace na financování zdravotního systému v ČR a jsou navržena některá opatření pro zajištění udržitelnosti kvalitní a dostupné zdravotní péče.
Vedoucí práce: Tomáš Fiala
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby
Způsob přístupu: Internet
Keywords: sociálně ekonomická demografie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses