Využití nástroje Protractor pro automatizované testování webových aplikací - Hoffmann, Patrik; Buchalcevová, Alena, 1958-; Doležel, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2018)
Diplomová práce se zabývá oblastí automatizovaného testování. Hlavním cílem diplomové práce je navržení metodiky pro vývoj automatizovaných testů uživatelského rozhraní s využitím nástroje Protractor. Úvodní kapitola vymezuje pojem automatizovaného testování a představuje teoretické i praktické způsoby, jak k automatizovanému testování v softwarovém inženýrství přistupovat. Další část se zabývá používanými metodami vytváření automatizovaných testů uživatelského rozhraní a seznamuje čtenáře s nástrojem Protractor. Nástroj Protractor je produktem vývojářů, kteří vyvíjeli Angular, jenž v současné době obsazuje přední příčky nejpoužívanějších technologií pro frontendový vývoj webových aplikací. Právě pro webové aplikace používající tuto technologii frontendového vývoje, je nástroj Protractor velmi doporučován pro automatizované testování uživatelského rozhraní. Před navržením metodiky je čtenáři přiblížena důležitost procesů kontinuálního vývoje s představením nástroje Jenkins. Navržená metodika vývoje obsahuje celkem čtyři činnosti: plánování automatizovaného testování, analýza a tvorba automatizovaných testů, zavedení testů do nástroje kontinuální integrace a vyhodnocení testů. Poslední kapitola diplomové práce ověřuje navrženou metodiku autorem zvolenou webovou aplikací.
Vedoucí práce: Alena Buchalcevová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses