Cloud computing – Trendy - Ludvík, Miroslav; Zbořil, Martin; Čermák, Radim; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2018)
Diplomová práce se zabývá problematikou aktuálních trendů v oblasti cloud computingu. Na základě rešerše dostupných zdrojů bylo vybráno pět hlavních trendů cloudových služeb, které mají největší potenciál ovlivnit trh. Primárním cílem práce je detailně seznámit čtenáře s těmito trendy a provést jejich analýzu s využitím metodiky Business Innovation, která byla vyvinutá respektovanou organizací ISACA. Pomocí této analýzy lze ohodnotit, nakolik trendy mohou ovlivnit chod společností. Teoretická část práce zahrnuje shrnutí přínosů a problémů, které jednotlivé trendy přináší v oblasti služeb cloud computingu a které by mohly hrát významnou roli v rozhodování o zavádění těchto služeb. Součástí práce je i popis relevantních teoretických východisek technologie cloud computingu a analýza trhu cloudových služeb. Cílem analýzy trhu je zhodnotit aktuální stav nabízených služeb cloud computingu na trhu, dále provést šetření v oblasti využívání cloudových služeb koncovými uživateli, respektive společnostmi, a v poslední řadě zjistit nabídku cloudových služeb v návaznosti na aktuální trendy, kterými se tato diplomová práce zabývá.
Vedoucí práce: Martin Zbořil
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses