Internetový mem v prostředí sociálních sítí - Bubák, Tomáš (2018)
Práce zkoumá novodobý komunikační trend spojený s nástupem fenoménu zvaným Web 2.0. Teoretická část zjišťuje původ a definici pojmu, poté klasifikuje memy podle několika kritérií a následně popisuje vznik a replikaci internetových memů. V praktické části se práce zaměřuje na analyzování internetových memů českého původu na sociálních sítí, konkrétně na síti Facebook. Práce zkoumá hlavní dvě fanouškovské stránky věnující se internetovým memům z českého prostředí. Z výsledků šetření vychází, jaké internetové memy českého původu mají největší potenciál pro úspěšné virální sdílení.Práce má za úkol objasnit historii, vlastnosti a význam tohoto nového komunikačního prostředku.