Internetový mem v prostředí sociálních sítí - Bubák, Tomáš; Sigmund, Tomáš; Böhm, David; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2018)
Práce zkoumá novodobý komunikační trend spojený s nástupem fenoménu zvaným Web 2.0. Teoretická část zjišťuje původ a definici pojmu, poté klasifikuje memy podle několika kritérií a následně popisuje vznik a replikaci internetových memů. V praktické části se práce zaměřuje na analyzování internetových memů českého původu na sociálních sítí, konkrétně na síti Facebook. Práce zkoumá hlavní dvě fanouškovské stránky věnující se internetovým memům z českého prostředí. Z výsledků šetření vychází, jaké internetové memy českého původu mají největší potenciál pro úspěšné virální sdílení.Práce má za úkol objasnit historii, vlastnosti a význam tohoto nového komunikačního prostředku.
Vedoucí práce: Tomáš Sigmund
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby
Způsob přístupu: Internet
Keywords: multimédia v ekonomické praxi [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses