Vytvoření aplikace pro testování kvality dat v datovém skladě pro společnost Dolphin Consulting s.r.o. - Mück, Martin; Maryška, Miloš; Kasl, Tomas; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2018)
Cílem této diplomové práce je vytvoření aplikace pro testování kvality dat v databázi pro společnost Dolphin consulting s.r.o. v jazyce PL/SQL. Dalším cílem je její testování a ověření funkčnosti v reálném prostředí nad reálnými daty ve farmaceutické firmě.Aplikace je vytvořena na základě studia dostupné literatury týkající se problematiky datové kvality v databázi, jazyka SQL a PL/SQL a znalostí autora.Hlavním přínosem této práce je vytvoření aplikace pro testování kvality dat v databázi, která bude využívána pro hledání problémů a nedostatků v datové kvalitě, a která automatizuje standardní testy prováděné při načítání dat ze zdrojových systémů.Tato diplomová práce je rozdělena na dvě hlavní části. V první části práce je teoreticky popsána problematika datové kvality a oblastí spojených s vývojem samotné aplikace. Jsou zde vysvětleny pojmy datový sklad, datová architektura a dotazovací jazyk SQL včetně jeho rozšíření PL/SQL.Na základě znalostí získaných z teoretické části a autorových znalostí je poté navržena aplikace pro testování kvality dat. Začátek praktické části obsahuje popis celkového návrhu aplikace od návrhu její funkcionality až po návrh struktury řídících tabulek. V dalších kapitolách je poté popsána samotná implementace navržené aplikace v reálném prostředí farmaceutické firmy a testování funkcionality aplikace nad reálnými daty. Závěr praktické části této diplomové práce obsahuje shrnutí poznatků z průběhu implementace a testování navržené aplikace a celkové zhodnocení.
Vedoucí práce: Miloš Maryška
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses