Implementace rozšířeného elektronického obchodu Google Analytics - Macas, Albert (2018)
Diplomová práce se zabývá webovou analytikou v prostředí internetového obchodování. Práce popisuje implementaci analytického systému pro vyhodnocení výkonnosti internetového obchodu. Cílem práce je implementace rozšířeného elektronického obchodu Google Analytics na internetovém obchodě Medinatur.cz za pomoci nástroje pro správu značek Google Tag Manager. Pro dosažení tohoto cíle je využito metodiky Design Science Re-search. Rozšířený elektronický obchod Google Analytics umožňuje sledovat uživatele na webu včetně interakcí s propagačními materiály a produkty po celý nákupní proces napříč celým internetovým obchodem. Výstupem této implementace je sedm skupin reportů, které zobrazují výkonnost internetového obchodu v systému Google Analytics. Jedním z přínosů této práce je zveřejněný generický kontejner nástroje pro správu značek Google Tag Manager, který může být využitý na jakémkoli dalším internetovém obchodě na systému WooCoomerce pro snadnou implementaci rozšířeného elektronického obchodu Google Analytics. K provedení této implementace je nutné dodržet postup uvedený v této práci a importovat zveřejněný kontejner do nástroje Google Tag Manager daného internetového obchodu.