Technológia RPA ako nástroj testovania v projektovom managemente - Prokopičová, Eva; Oškrdal, Václav; Čepek, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2018)
Diplomová práca sa zaoberá optimalizáciou testovania vybranej webovej aplikácie pomocou automatických testov využitím technológie RPA (Robotic Process Automation). Ide o automatizáciu pomocou vybraného softwarového nástroja, za účelom zefektívnenia a urýchlenia testovacích procesov v rámci projektového managementu. Teoretická časť je venovaná popisu pozície testovania v projektovom managemente a organizácii projektu v tradičnom a agilnom prostredí. Zameriava sa na popis jednotlivých testov na základe ich charakteru a úrovne testov, kedy testovanie softvéru rozlišujeme na funkčné a nefunkčné. Práca sa venuje použitiu RPA technológie, jej výhodám a popisu nástroja UiPath, ktorý je vybraný pre tvorbu automatizovaných robotov. Praktická časť práce je venovaná tvorbe navrhnutých testovacích scenárov v nástroji UiPath. Prostredníctvom analýzy vybraných testovacích scenárov vytvorených v UiPath programe, ktoré pokrývajú hlavnú funkcionalitu systému, budú popísané základné výhody a nevýhody RPA technológie. Hlavným cieľom diplomovej práce je zhodnotenie vytvorených testov pomocou RPA technológie a dopad ich nasadenia v procese testovania softvéru. Prínosom tejto práce je ukázať jednoduchosť nasadenia RPA technológie v projektovej fáze vývoja systému a zhodnotenia jeho kvalít.
Vedoucí práce: Václav Oškrdal
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses