Inovace business modelu - Veselá, Alexandra (2018)
Cílem diplomové práce je návrh inovovaného business modelu americké společnosti Elkins on Priest Lake, jejíž jedinou činností je provoz ubytovacího resortu Elkins Resort. Proces inovace vychází z frameworku Business Model Navigator, do kterého jsou zapojeny metody Design Thinkingu. K naplnění hlavního cíle slouží série dílčích cílů, které jsou prezentované jednotlivými metodami a analýzami. V rámci první iniciační fáze je dílčím cílem poznání celého ekosystému společnosti, sestavení status quo business modelu na plátně Canvas, odhalení problémových oblastí a přiblížení potřeb zákazníků pomocí empatické mapy. Empatická mapa vstupuje ve druhé tvůrčí fázi do Value Proposition Canvasu, který má spolu s brainstormingem za cíl vygenerovat nápady na zlepšení problémových oblastí. Třetí integrační fáze si klade za cíl vybrané nápady detailněji propracovat a propojit je v inovovaném business modelu.