Inovace business modelu - Veselá, Alexandra; Kubíček, Aleš; Lacina, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2018)
Cílem diplomové práce je návrh inovovaného business modelu americké společnosti Elkins on Priest Lake, jejíž jedinou činností je provoz ubytovacího resortu Elkins Resort. Proces inovace vychází z frameworku Business Model Navigator, do kterého jsou zapojeny metody Design Thinkingu. K naplnění hlavního cíle slouží série dílčích cílů, které jsou prezentované jednotlivými metodami a analýzami. V rámci první iniciační fáze je dílčím cílem poznání celého ekosystému společnosti, sestavení status quo business modelu na plátně Canvas, odhalení problémových oblastí a přiblížení potřeb zákazníků pomocí empatické mapy. Empatická mapa vstupuje ve druhé tvůrčí fázi do Value Proposition Canvasu, který má spolu s brainstormingem za cíl vygenerovat nápady na zlepšení problémových oblastí. Třetí integrační fáze si klade za cíl vybrané nápady detailněji propracovat a propojit je v inovovaném business modelu.
Vedoucí práce: Aleš Kubíček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses