Srovnání českých a slovenských veřejných knihoven za použití metody benchmarkingu - Kubínová, Lucie; Kouba, Vojtěch, 1983-; Richter, Vít; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2018)
Diplomová práce se věnuje českým a slovenským veřejným knihovnám, sleduje jejich historii a systémy veřejného knihovnictví. Popisuje prioritní oblasti vývoje veřejného knihovnictví a metody měření a hodnocení výkonu a efektivnosti veřejných knihoven. Zaměřuje se na metodu benchmarkingu. Cílem práce je srovnat průměrné hodnoty vybraných indikátorů z databáze Benchmarking knihoven a zjistit rozdíly mezi českými a slovenskými veřejnými knihovnami. Sledovány budou také vývoje vybraných indikátorů veřejných knihoven v čase. Korelačními analýzami budou zjištěny závislosti vybraných indikátorů.
Vedoucí práce: Vojtěch Kouba
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses