Bezpečnostné politiky SELinuxu pre vybrané aplikácie prostredia Gnome - Szücs, Juraj (2018)
Cieľom tejto práce je vytvorenie bezpečnostnej politiky v SELinuxe pre aplikáciu Shotwell v systéme Fedora 29 a grafikom prostredí Gnome. Práca je rozdelená na 3 časti, ktoré slúžia k dosiahnutiu cieľa. Prvá časť tejto práce sa zaoberá je teoretická časť SELinuxu, ktorá popisuje princípy fungovania SELinuxu. V druhej časti je predstavená implementácia SELinuxu v operačnom systéme Fedora 29, v ktorom bude politika vytvorená. V záverečnej časti je uvedený postup vývoja politiky pre aplikáciu Shotwell a nástroje, ktoré boli pre vývoj použité. Hlavný prínos tejto práce spočíva vo vytvorení bezpečnostnej politiky pre aplikáciu Shotwell vo forme modulu, ktorý sa dá nasadiť a používať.