Bezpečnostné politiky SELinuxu pre vybrané aplikácie prostredia Gnome - Szücs, Juraj; Palovský, Radomír, 1959-; Dočekal, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2018)
Cieľom tejto práce je vytvorenie bezpečnostnej politiky v SELinuxe pre aplikáciu Shotwell v systéme Fedora 29 a grafikom prostredí Gnome. Práca je rozdelená na 3 časti, ktoré slúžia k dosiahnutiu cieľa. Prvá časť tejto práce sa zaoberá je teoretická časť SELinuxu, ktorá popisuje princípy fungovania SELinuxu. V druhej časti je predstavená implementácia SELinuxu v operačnom systéme Fedora 29, v ktorom bude politika vytvorená. V záverečnej časti je uvedený postup vývoja politiky pre aplikáciu Shotwell a nástroje, ktoré boli pre vývoj použité. Hlavný prínos tejto práce spočíva vo vytvorení bezpečnostnej politiky pre aplikáciu Shotwell vo forme modulu, ktorý sa dá nasadiť a používať.
Vedoucí práce: Radomír Palovský
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses