Inflační účetnictví - Stojan, Jaroslav (2018)
Předmětem diplomové práce „Inflační účetnictví“ je analýza vlivu inflace na finanční výkazy. První část je zaměřena na nedostatky účetních výkazů způsobených změnou cenové hladiny a možnosti jejich teoretické úpravy k eliminaci těchto nedostatků. Druhá část se zabývá rozborem inflačního účetnictví podle Mezinárodních účetních standardů účetního výkaznictví, a aplikací na finanční výkazy společnosti nacházející se v zemi hyperinflační ekonomiky.