Možnosti využití augmented reality ve výuce - Malecha, Jakub (2018)
Tato diplomová práce se zabývá možnostmi využití augmented reality ve výuce na FM VŠE. Cílem diplomové práce je zjistit, zda jsou studenti a zaměstnanci FM VŠE připraveni na nasazení augmented reality do výuky. Tři hlavní výzkumné otázky mají za úkol zjistit, jaké přínosy a limitace spojené se zavedením augmented reality do výuky vnímají nejvíce a ve kterých předmětech by chtěli augmented reality využívat. Metodicky práce staví na smíšeném výzkumu. Nejprve jsem pomocí metody focus group identifikoval možné přínosy, ale i problémové oblasti tak, jak je vnímají studenti FM VŠE. Data z focus group jsem poté podrobil tematické analýze. Z té následně vznikl dotazník, který blíže prozkoumává a hodnotí postoje studentů, absolventů a zaměstnanců FM VŠE k zavedení augmented reality do výuky. Přínosem práce je pohled na aktuální vnímání zkoumané technologie přímo na FM VŠEv Jindřichově Hradci.