Analýza tvorby a realizace strategie v pivovarském odvětví - Matúšová, Jitka (2018)
V posledních letech se na trhu objevují neustále další minipivovary, které si dříve nebo později budou muset vytvářet své strategie a konkurenční výhody. Podstata těchto konkurenčních výhod je tématem této práce. Cíl spočívá v analyzování strategie šesti vybraných minipivovarů a jejich následném porovnání. Pro tento cíl jsem stanovila dvě výzkumné otázky: „Jaká typologie strategií lze nejlépe uplatnit na odvětví minipivovarů?“ a „Co je podstatou strategií minipivovarů?“. K získání odpovědí na tyto otázky a dosažení cíle práce jsem využila metody hloubkových polostrukturovaných rozhovorů. Pro zpracování a následné analyzování rozhovorů jsem využila metody doslovné transkripce. V závěru diplomové práce uvádím z vybraných typologií tu nejvhodnější a zmiňuji jednotlivé konkurenční výhody zkoumaných minipivovarů.