Animace veřejného prostranství s využitím street art - Kšádová, Kristýna; Syrovátka, Oldřich; Votava, Libor; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2019)
Práce se v teoretické části zabývá animací veřejného prostranství prostřednictvím využití street artu. Zaměřuje se na rozlišování pojmů veřejného prostoru a prostranství a snaží se vytyčit hodnocení kvality veřejného prostranství a jejich možnosti měření. Praktická část se zaměřuje na veřejná prostranství Městské části Dolní Počernice. V prvním výzkumném úkolu jsou vybraná prostranství bodově ohodnocena dle sedmi kvalitativních faktorů. Dále je vybráno pět prostranství s nejvyšším bodovým ohodnocením; jejich řešení s využitím street artu bylo předloženo k posouzení vzorku obyvatel Počernic. Pro občany definitivně vybrané prostranství byl zpracován dokument Předprojektová fáze, který bude sloužit jako manuál při konečném řešení záměru.
Vedoucí práce: Oldřich Syrovátka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2019
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2019
Keywords: veřejný prostor; veřejná prostranství; street art; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; public space; public places; street art; master's theses