Úroky z hlediska daně z příjmů - Dubská, Simona (2018)
Tato práce se zabývá zdaněním úroků daní z příjmů, a to jak z pohledu zapůjčitele, tak z pohledu dlužníka. Tato diplomová práce analyzuje přístup ke zdanění úroků z pohledu domácí legislativy i současných impulzů k jejímu zpřísnění a unifikaci na mezinárodní úrovni. V analytické části práce je obsažena právní komparace současné legislativy se změnami, které přináší implementace Článku 4 směrnice ATAD. Součástí analytické části práce je také analýza potenciálních dopadů zavedení nového pravidla odčitatelnosti úroků dle Článku 4 směrnice ATAD včetně kvantifikace dopadu na jednotlivé tržní segmenty.