Strategická analýza prostředí neziskové organizace - Ciko, Jurij Bohdanovyč; Nový, Jan, 1966-; Musil, Martin, 1976-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2018)
Tato práce se zabývá strategickou analýzou prostředí neziskové organizace (vzdělávací instituce). Bakalářská práce je rozdělená do čtyř kapitol, úvodu a závěru. Teoretická část se zaměřuje na popis základních poznatků z oblasti neziskových organizaci, fungování vzdělávacích instituci, shodách a odlišnostech v provedení analýzy na neziskové organizaci, provedení a metodách strategické analýzy prostředí neziskových organizací. Metodologie práce znázorňuje postupy při zpracování analýzy, zejména popisuje metody při analýze SWOT, TOWS, SNW, při komparaci výsledků a stanovuje podmínky, cíle a hypotézy, kterých se má v praktické části dodržet, docílit, potvrdit či vyvrátit. Praktická část práce se vyznačuje komplexem postupů a metod zmíněných v metodologii práce. Použitím dotazníkového šetření, polostrukturovaných rozhovorů a analýzy dokumentů, webových stránek bylo dosaženo cíle práce.
Vedoucí práce: Jan Nový
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2019
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2019
Keywords: neziskové organizace; střední školy; ekonomická analýza; strategický management; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; nonprofit organizations; secondary schools; economic analysis; strategic planning; bachelor's theses